Известие

Collapse
No announcement yet.

поленов филтър

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• поленов филтър

Вчера ме осени идеята да си сменя поленовия филтър за купето, защото предполагам, че не е сменян от поне една петилетка... Обаче проблем - не знам къде се намира?! Реших, че е под пластмасовата решетка пред предното стъкло, но като видях, че за да излезе въпросната решетка, ще трябва да се демонтират раменете на чистачките и се усъмних във верността на предположенията си...
    Кажете ми - в правилната посока ли съм тръгнал или напротив???
    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.
    Alfa Romeo 155 1.7 TS '94

Comment

Първоначално публикувано от yovi
      Точно там е. На прав път си. Демонтираш раменете на чистачките, сваляш пластмасата и фълтърът е пред теб.
      Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах . Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция"
      10х за бързия отговор!!!
      AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
      Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от Z:)m
        Първоначално публикувано от yovi
        Пфу... да му се невиди... Точно от това се опасявах . Сега въпроса е да намеря такава крива отвертка (щото обикновената звезда не върши работа) и да внимавам да зацепя чистачките на същите шлици, че да няма после "интерференция"
        10х за бързия отговор!!!
        Можеш да опиташ и без да сваляш чистачките само повдигаш пластмасата и отдолу ти остава малко място да оперираш.Аз моя така си го смених на 145 става на 155 незнам Успех
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колега не се притеснявай от странните винтове- развиват се спокойно и със нормална плоска отверка. Иначе мисля че не може да се смени филтъра без да се махнат рамената на чистачките.
          Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
          ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

сменя се и без да се махат чистачките просто трябва внимателно да се повдигне пластмасата поне аз така го смених
            155 1.7 94 g.

Comment

Ами с тази остаряла пластмаса, аз лично не бих рискувал да я огъвам. Ама да си прецени колегата, още повече че има една пластмасова кора отгоре която пази филтъра от вода - тя доста гадничко се намества дори и при свалени чистачки. Но най -добре да се пробва. Ако не стане без махане на чистачките , махаи ги и това е .
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

ъхъ... явно в пробата му е майката ... Дано наистина после няма нова тема във форума със заглавие - "пластмасовата решетка пред предното стъкло - ново.. къде?" )))))))

А, да използвам момента да попитам - ще има ли ефект, ако отида на пароструйка да ми пръснат отпред радиаторите, но без да ги свалям??? ...направо през решетката...

Comment

Махай споко чистачките/ рамената/ . Няма да се плашиш. Роботи се по-спокойно без тях. Наместването не е сложно , на шлици са , нно трябва да предвидиш колко е луфта за да не блъскат долу.Монтираш само едната без да стягаш много/ за да я извадиш по-лесно/ . Като я натъкмиш започваш борбата с второто рамо.
                  Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                  Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

А сигурен ли си, че имаш такъв филтър, в смисъл, ти сменял ли си го до сега, понеже аз такова животно нямам..
                    ‘96 155 2.0 16v ts 150 bhp sport - чукнато, продъъ се на части

Comment

точно за това става въпрос... АЗ НЯМАМ ТАКЪВ ФИЛТЪР А В МАГАЗИНА МИ ПРОДАДОХА ЗА ТОЗИ МОДЕЛ/ 155/1.8/93г. е все пак първо провери
                      Alfa Romeo 155/1.8TS

Comment

Ако нямаш слагаш 1 филтър от абсорбатор - става за 3 смени и е 1,5 лв

ПС Един познат с Голф 3 ГТИ нямаше такъв филтър и сложи от абсорбатор и определено има ефект. Няма го запрашаването на таблото като духне вятър.

Когато го сменях на самолета това чудо бе засипано догоре с прах / по скоро кал защото беше влажно времето. Наравно с горният ръб на ребрата на филтъра всичко бе засипано. познайте кога ще влезе свеж въздух.
                        Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                        Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

...ами... определено не съм сигурен дали имам такъв филтър, защото досега никога не съм отварял този отсек... но си мисля, че всяка кола с климатик/климатроник има такъв филтър (или поне трябва да има) А иначе и аз вече съм си го купил с/у "скромната" сума от 18лв (странно защо е по-скъп от въздушния филтър за двигателя?! )

Comment

Днес мога да отчета резултатите от "борбата" с поленовия филтър ...
                            Следвайки вашите инструкции, развих винтчетата на решетката пред предното стъкло и махнах само едното рамо на чистачката - откъм страната на филтъра. Прецених, че няма нужда да свалям и др чистачка... и правилно бях преценил .
                            Добре, че се бях решил на тази стъпка - смяна на поленовия филтър, защото това, което излезе от вътре първо - беше с по-малък размер от необходимото и беше доуплътняван с дунапренови ленти, за уплътнение на прозорци и врати... и второ - филтъра повече приличаше на изтривалката пред входната ми врата отколкото на филтър... така яко се беше затлачил!!! Естествено, след смяната на филтъра, проверих какъв е ефекта - духа като ураган ... Много съм доволен от себе си

Comment

Working...
                            X